News

News

SGA:n pelaajat Valderramassa

Olimme saaneet tilaisuuden pelata jokaisen kilpagolfarin mekassa, Valderramassa, maanantaina 20.1. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä aurinkorannikolle saapui kuitenkin Gloria-myrsky. Tuuli yltyi ja kovat rankkasateet ylittivät Andalusian. Vahvasti näytti siltä, ettemme sittenkään pääsisi pelaamaan.

Seuraava aamu oli harmaa ja sateinen, mutta myrsky oli onneksi laantunut, kun saavuimme kentälle kymmenen maissa. Bägimme haettiin autolta ja vietiin suoraan rangelle. Kentän sääntöjen mukaan vieraat saavat käyttää harjoitusalueita vasta 45 minuuttia ennen lähtöä, joten meillä oli hyvin aikaa tutustua paikan historiaan ja juoda kahvit klubitalolla ennen lämmittelyä ja klo 11.36 starttiamme.

Rangella ja lähipelialueilla saatoimme todeta niiden olevan maailmanluokkaa. Rangella on uudet Taylormaden TP5X pallot, oikeat griinit ja upea maisema.

Casper oli pelannut kentän vuonna 2016 Nations Cupin yhteydessä ja minä olin onnekkaasti päässyt seuraamaan vuoden 2018 Andalucia Valderrama Mastersia. Odotukset olivat korkealla!

Aikataulun mukaisesti startteri päästi meidät avaamaan 1 teeltä keskinäiseen 18 reiän lyöntipelikilpailuumme. Koska olimme ”unaccompanied guests”, seuraamme liittyi Valderraman perinteen mukaan pakollinen forecaddie. Forecaddiemme Joaquin, joka on ollut Valderramassa töissä jo lähes 30 vuotta, jakoi hyödyllisiä neuvoja draivilinjoista ja lähestymisistä sekä avusti meitä läpi kierroksen.

Koska raffit eivät olleet ”kisakunnossa”, pelasimme hyvin aggressiivisesti. Casper ylsi päivän parhaaseen tulokseen -1/70, joka muodostui kolmesta bogeysta, kahdesta birdiestä ja väylän 8 upeasta, 100 metristä reikään lyödystä eaglesta!

Pelin jälkeen olimme yhtä mieltä siitä, että Valderraman kunto on täysin omaa luokkaansa ja kaikki yksityiskohdat viimeisen päälle kunnossa. Griinit ovat pienet, nopeat ja kovat ja kentänhoito pitää huolen siitä, että jokainen niistä saa päivittäin yhtä paljon lämpöä ja valoa. Koska esimerkiksi ykkösen griini on päivisin varjossa, se on lämpövalaistu läpi yön.

Syötyämme kierroksen jälkeen nopeasti vierasravintolassa kiersimme vielä pimeyden laskiessa Par 3 kentän. Sen väylät ovat 50 ja 160 metrin väliltä ja lähes koskemattomat greenit jopa kentän griinejä paremmat!

Isot kiitokset SGA:n valmennusjohdolle pelipäivän mahdollistamisesta sekä tuesta. Oli äärettömän hieno kokemus, jonka tulemme kaikki muistamaan pitkään!

Fred Koskinen