News

News

Nordcenterin nuorisovalmennuksen edistämissäätiö jatkoi kilpapelaajien tukemista

Nordcenterin nuorisotoiminnan edistämissäätiö sr jakoi vuonna 2020 noin 31 000 euroa tukea kilpagolfareille. Aiempina vuosina säätiö on tukenut myös koululaisten golfharrastusta Espoossa, Lohjalla ja Raaseporissa, mutta vuonna 2020 tätä toimintaa ei koronapandemian takia järjestetty.

Vuoden vaihteessa säätiön omaisuuden markkina-arvo oli noin 122 000 euroa.

Vaikka golf onkin liikuntaharrastuksena kohtuuhintainen, kilpagolfista on tullut kallis laji.  Siinä menestyminen edellyttää jo hyvin nuorena johdettua valmennusta, harjoittelua ulkomailla ja osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin. Lisäksi kansainvälistä rankingjärjestelmää on muutettu niin, että menestyminen amatöörien rankingissa edellyttää lukuisia kansainvälisiä kisamatkoja vuodessa. Tästä syystä menestykseen tähtäävän amatööripelaajan vuosibudjetti nousee noin 20 000 euroon. Nordic Leaguen pelaajien vuosibudjetti on noin 30 000 euroa ja Challenge Tourin pelaajien noin 60 000 euroa.

”Voimme tyytyväisinä todeta, että säätiön sijoitustoiminta on ollut tuottoisaa. Tämä mahdollistaa päämäärätietoisesti menestykseen tähtäävien pelaajien tukemisen jatkossakin. Vuonna 2021 tavoitteenamme säilyttää tukisumma noin 30 000 eurossa”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Roger Kempe kertoo.

Nordcenterin nuorisotoiminnan edistämissäätiö sr

Hallitus