News

News

Kausi 2020 huippumenestyksekäs SGA:n amatööripelaajille

Päättyneellä kaudella 2020 SGA:n eliittiamatöörit niittivät menestystä laajalla rintamalla. He voittivat yhteensä 11 mestaruutta Suomen ja Viron eri ikäluokkien kansallisissa mestaruuskilpailuissa ja saavuttivat erinomaisia tuloksia myös kansainvälisissä turnauksissa ja USA:n yliopistosarjassa.

SGA:n hallintaa kotimaisessa amatöörigolfissa osoittavat sen pelaajien sijoitukset kauden Finnish Amateur Rankingissä: Ilari Saulo 1., Casper Simberg 2. ja Rasmus Karlsson 4. Virossa Kevin Jegers, Carl Hellat ja Mattias Varjun valloittivat Estonian Amateur Rankingin kolme kärkisijaa. SGA:n pelaajat sijoittuivat suomalaisista ja virolaisista pelaajista parhaiten myös maailman amatöörirankingissa, WAGR:ssa.

”Kauden kirkkain amatööritähtemme oli Ilari Saulo, joka voitti kotimaassa sekä reikäpeli- että amatöörimestaruudet ja menestyi hyvin myös kauden merkittävimmissä kansainvälisissä kilpailuissa. Hän oli 17. Englannissa pelatussa The Amateur Championshipissä ja yhdessä Casper Simbergin kanssa jaettu 11. Sveitsissä pelatussa European Amateur Championshipissä. Myös Rasmus Karlsson ja Kevin Jegers sijoittuivat Sveitsissä 30 parhaan joukkoon”, Season Golf Academyn päävalmentaja David da Silva kertoo.

Ilari Saulon ja Rasmus Karlssonin valmistuttua keväällä USA:n yliopisto-opinnoistaan, SGA:lla on tällä hetkellä 5 pelaajaa USA:n yliopistosarjoissa. Heistä parhaiten on syyskaudella menestynyt Tennesseen yliopistossa Chattanoogassa opiskeleva AJ Lintunen, joka lokakuussa saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen voittonsa JT Poston Invitational -kilpailussa. Hän johti samalla voittoon joukkueensa, jossa SGA:n valmennettavista pelaa myös Dominic Jones.

”Nuoremmista pelaajistamme Veikka Viskari ja Wilma Merenmies osoittivat kaudella vahvaa kehitystä. Veikka voitti poikien U18 reikäpelimestaruuden sekä kaksi FJT Futures Tourin osakilpailua ja saavutti muitakin hyviä sijoituksia sekä juniorien että miesten sarjoissa. Wilma voitti kovatasoisen FJT Invitational -kilpailun ja oli kärkisijoilla muissakin sarjan osakilpailuissa. Molemmat nuoret avasivat myös WAGR-tilinsä, kuten myös heitä muutaman vuoden vanhempi, pitkälyöntisimpiin pelaajiimme kuuluva Tyko Tuohimaa.

Koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta kausi 2020 oli meille viiden vuoden toimintahistoriamme menestyksekkäin. Useiden pelaajiemme kehittyminen kansalliseen parhaimmistoon ja lähelle kansainvälistä amatöörihuippua osoittaa valmennusohjelmamme toimivuuden”, David da Silva toteaa tyytyväisenä.